בכל סניף של דרור רז מכוני פילאטיס, קיימת יישות מקצועית בכירה ומנוסה שתפקידה לשמור על רמה אחידה וגבוהה של מדריכים.
כחלק מגישתו של דרור רז לגבי נושאי חיטוב, עיצוב, המתאמנים בכל מכון ברשת זכאים לאבחון על ידי פיזיותרפיסט או מדריכי פילאטיס בכדי למנוע כאבי גב, ולמקד ולייעל את האימון.
רשת דרור רז מכוני פילאטיס מתאפיינת במקצוענות, חדשנות, יעילות וביכולת התאמת חוגים באופן אישי לכל מתאמן.
ג'וזף פילאטיס יצר 34 תרגילי רצפה - המכונים רפרטואר תרגילי הרצפה.
במהלך השנים נוספו תרגילים בדרגות קושי נמוכות יותר ותרגילי הכנה המכונים פרה-פילאטיס או fundamentals המסייעים בלימוד יסודות התנועה וכן
תרגילים אשר הועתקו ממכשירים שונים לרצפה.
בשיעור נעבוד על תרגילי הרפרטואר עפ"י הרמה המתאימה בשילוב כדור קטן וגדול,
גליל, magic circle, משקוליות יד ורגל, baby arc ועוד. את השיעורים בסטודיו
מעבירים מדריכי הרשת המוכשרים הן לשיטת פילאטיס רצפה והן לשיטת פילאטיס
מכשירים, כך שהרמה הגבוהה הנשמרת בכל הרשת, תבוא לידי ביטוי גם בשיעורי
הרצפה.
פילאטיס אביזרים
בשיטת הפילאטיס קיימים אביזרים רבים אשר מיועדים לסייע, להקל, להקשות, לאתגר, לגוון ולהעשיר את השיעור ואת התרגיל.
בשיטה אנו משלבים מגוןן רחב של אביזרים כגון: כדורים גדולים וקטנים, משקוליות יד ורגל, Magic Circle, גומיות, מקלות ועוד. לכל אביזר תכונות מאפיינות שונות אשר משנות בהתאם את איפיון העזרה והתרגיל.
לדוגמא, הכדור עשוי בחלק מהמיקרים לסייע כאשר הוא מונח בין הירכיים ומשמש כתמיכה. ולהקשות על התרגיל כאשר מניחים את הידיים/רגליים עליו ויש לשמור על שיווי משקל ויציבות.
בעזרת האביזרים השונים אנו מוסיפים נופך חדש לשיעורים בחלק של הרצפה ושל המכשירים.