שלום רב
אני מספר חודשים אחרי לידה ומאז הלידה סובלת מדליפת שתן
רציתי לדעת האם אימוני פילאטיס יכולים לעזור לי ? אם לא , אז שאלה אחרת -
הפיזיותרפיסטית של רצפת אגן אמרה לי לא לעשות ספורט כדי לא להחמיר את הנזק. האם פילאטיס יכול להחמיר את הנזק?
שלום לך ומזל-טוב!
החזרה לפעילות גופנית לאחר לידה צריכה להיות איטית, הדרגתית ומבוקרת. בשיטת הפילאטיס אנו מתחילים מחיזוק מרכז הגוף - שרירי הבטן והגב העמוקים ושרירי רצפת האגן. כיון שאת סובלת מבריחת שתן במאמץ ,חשוב שתתחילי לחזק את הגוף בהדרגה תוך שמירה על "איסוף" שרירי רצפת האגן והמנעות ממנופים גדולים ועליה בלחץ תוך ביטני. מדריכה מקצועית ומיומנת תדע להתאים לך את התרגילים כך שלא יחמיר הנזק לרצפת האגן ואולי אפילו תחושי בשיפור. ברשת דרור רז פילאטיס אנו עובדים תוך שיתוף פעולה עם פיזיוטרפיסטית מומחית לשיקום רצפת אגן (עדיין לא בכל הסניפים) ואת מוזמנת להגיע לאיבחון.
החל מחודש ספטמבר יפתחו במספר סניפים קבוצות מיוחדות לנשים אחר לידה (הביביסיטר עלינו) ושוב, את מוזמנת ליצור קשר עם הסניף הקרוב למקום מגורייך לבירור פרטים.
שיהיה בהצלחה,
סמדר אבשלומוב
מנהלת מקצועית רשתית
שלום ,אני מדריכת פילאטיס מזרון. מאמנת שיעורים פרטיים בחור שרץ הרבה(ריצות ארוכות)מתלוננן על כאבים בבטן בזמן הריצה,נשלח לרופא וגילו דלקת בפוביס. פיזיוטרפיסט המליץ להפסיק עם כל תרגילי הבטן ובעיקר כל מה שקשור לכפיפיה של החזה אל האגן. אבל בכל זאת איזה תרגילים ממש לא לעשות ומה לדעתך אפשר כן לעשות מתרגילי הבטן roll doun, roll over, chest lift,single\double leg stretch)???
תדה רבה
טל שלום
דלקת במפרק שבין עצמות הפוביס הינה בעיה לא קלה לפתרון כיוון שמדובר באזור תנועתי במיוחד המהווה חולייה מקשרת בין אגן ימין לשמאל. מענה מפורט לשאלתך מצריך בדיקה מדוקדקת של המתעמל על מנת להחליט במדויק מהי רמת הפעילות המותרת, אולם בעיקרון אני יכול לומר שאכן המצב בעייתי בפילאטיס ומגוון רחב של תרגילים אשר מערבים את שריר ה-rectus abdominis וכן את שרירי מקרבי הירך אסורים בשלב השיקום הפיזיותרפי הראשוני כיוון שעלולים להעמיס על המפרק ולהחמיר את הכאבים.
כמו כן, כל התרגילים המערבים עבודת א-סימטרית של הרגליים (דוגמת ה-leg stretch ואפילו leg circles) עלולים להוות בעיה כיוון שמעמיסים בצורה לא מאוזנת על עצמות האגן.
נוסף על האמור, כמובן, שאין מניעה מעבודה על פלג גוף עליון.
לסיכום, ממליץ שהמתעמל יעבור שיקום פיזיותרפי מזורז וימשיך להנות מהפילאטיס בהדרגה בשלב השני, לאחר שיתאושש.
בהצלחה!
עמית אברהם B.P.T, MAPhty
פיזיותרפיסט מוסמך
מומחה לפיזיותרפיה אורטופדית ומוסקולו-סקלטלית
ראש תחום פיזיותרפיה ברשת "דרור רז פילאטיס"
שלום עמית,
אני מדריכת פילאטיס, עובדת באופן פרטי עם גבר שנתגלה אצלו לאחרונה קרע בבסיס הלברום קדמי עליון , בבדיקת MRI של פרק ירך ימין.
המתעמל נהג לרוץ בריצות ארוכות עד שהחלו כאביםבמפסעה,באבחון הראשון נתגלו שברי מאמץ בעצם הפוביס.ולאחר כמה חודשים, בהמלצות פיזיותרפיסטים, הפסיק את הריצות. אך החלו כאבים חדשים, בצד ימין של המפסעה. לריצה לא חזר, אך הוחלט להמשיך עם אימוני הפילאטיס כדי לחזקו.אנחנו עובדים בהקשבה לגופו ומבצעים תרגילים שלא גורמים כאב.
שאלתי: מאיזה פעולות ותנועות עלינו להזהר ולהמנע לחלוטין?
באילו תרגילים כן להתמקד, שיכולים להקל ולהוריד מהעומס על המפרק?מטרתו לחזור לרוץ, איך אני יכולה לעזור לו להגיע לשם?
תודה רבה
טל
בכל סטודיו מתקיימים גם שיעורים מעורבים וגם שיעורים מופרדים על פי בחירת המתאמן.
נשמח לארח אותך בסניפנו לשיעור ניסיון מתנה בו תוכל להתרשם ולחוות את יתרונות השיטה.
אני לאחר לידה (5 חודשים) סובלת מחלושה של רצפת האגן.
גרה בקריות- לצערי לא אצליח להגיע לסניף שלכם בחיפה.
האם יש מדריכים שנותנים שיעורים פרטיים בבית הלקוח? האם תוכלו לעזור לי למצוא?
חשוב מישהו שמבין היטב ברצפת האגן- מה מותר ומה אסור....
שלום רב,
הדרך הטובה ביותר היא להכנס לאתר של רצפת האגן www.pelvicfloor.co.il ולבדוק ברשימת הפיזיותרפיסטיות המצורפת. תוכלי גם לשאול שאלה בפורום וכך תוכלי לקבל שם של פיזיותרפיסטית שהיא גם מדריכת פילאטיס ומומחית ברצפת אגן.
שלום ,
כמדריכת פילטיס רצפה אני נתקלת בתלונה חוזרת מהמתאמנים בקבוצות שלי וקבוצות של מדריכים אחרים ,על מאמץ יתר בצוואר במרבית התרגילים בהם פלג הגוף העליון מנותק (100 ,singel leg st וכו').
השאלה איך מנטרלים את המאמץ?כמדריכה אני יודעת כי אין להוביל את התנועה עם הראש וכי יש לשמור על ריווח בין סנטר לעצם החזה כפי שלימדו אותי בבסיס.
תחילה חשבתי שאצל חלק מהמתאמנים מדובר בחולשה של הבטן ,אך יש מתאמנים שמתרגלים הרבה זמן ועדיין מתלוננים על מאמץ יתר בצוואר בייחוד בשריר sternocleidomastoid .
אכן שלאלה במקומה ואשר מעניינת מדריכי פילאטיס רבים.
ראשית, יש לזכור כי ישנן סיבות רבות לכאבי צוואר בעת תרגול הפילאטיס, חלקן נובע מאלמנטים אנטומיים שונים (קיצור שרירים, מנח עמוד שדרה צווארי שונה וכו'') וחלקן נובע מאופן התרגול וביצוע התרגילים (רמת קושי גבוהה מדי, סולם מאמץ שאינו מאוזן, חוסר יכולת לשלוט על עבודת השרירים העמוקים, חולשת שרירי בטן כפי שציינת ועוד).
בחלק מן המקרים, מדובר בכאבים אצל מתאמנים חדשים אשר עוברים לאחר 3-12 שבועות של תרגול. במקרים בהם מדובר בעוצמת כאב גבוהה או כאבים לאחר תקופה ארוכה של תרגול, מומלץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט מוסמך. במהלך הבדיקה, ניתן לבדוק את אורכי השרירים, מבנה עמוד השדרה והרקמות סביבו, אופן תפקוד השרירים השונים בצוואר ומידת השליטה על הפעלתם ועוד. לאור ממצאי הבדיקה, ניתן להמליץ על שינוי באופן ביצוע התרגילים או רמת הקושי שלהם או לחליפין על טיפול פיזיותרפי על מנת לטפל בליקוי.
מקווה שעזרתי..
עמית אברהם B.P.T, MAPhty
פיזיותרפיסט מוסמך
שלום ,
אני מהדרום ואין כל סיכוי שאוכל להגיע אל המכון שלכם , לכן אודה לכם מאוד על תשובות מפורטות .
אני בת 60 וסובלת מכאבי גב תחתון בדרגות חומרה שונות פעמים אחדות בשנה . לפני כשמונה חודשים , לפי עצת הרופא והפיסיוטרפיסט , התחלתי ללכת שעה ביום , על דרך עפר במהירות די גבוהה ( כ- 6 ק"מ בשעה ) ולפני כחודשיים הצטרפתי לחוג פילאטיס מכשירים . לפני כשבועיים , אחרי הפסקה של כ 8 חודשים , חזרו כאבי הגב . יש לי חשש שאחד מהשניים , או שניהם , סייעו בחזרת הכאב .
1 . האם ואיך להמשיך בהליכה ובפילאטיס או אולי לחפש פעילות גופנית אחרת ?
2. האם הליכה עדיפה על רכיבה על אופניים ?
3 . לגבי החימום לפני ואחרי ההליכה ( בעזרת המלצות של עמית אברהם שהגיעו אלי בדוא"ל מסתובב ) - האם הם חייבים להיות מיד לפני או אחרי ההליכה או שהפסקה של כחמש - עשר דקות ( זמן הנסיעה אל מקום ההליכה וממנו ) זה בסדר ?
תודה רבה
רננה שלום,
אנסה להתייחס לשאלותייך על אף שלא בדקתי אותך.
1. ככלל, הליכה הנה פעילות גופנית בריאה ובטוחה והסיכונים שטמונים בה מינימליים. עם זאת, אכן בחלק מן המקרים, אנו רואים כי פעילות זו עלולה לגרום לכאבים, בד"כ על רקע שימוש בהנעלה לא מתאימה או דפוס הליכה שגוי. שני גורמים אלו יכולים להיות מאובחנים ומטופלים בקלות ע"י פיזיותרפיסט מוסמך.
2. הדבר נכון גם לגבי הפילאטיס - יש לוודא כי התרגילים אשר את מבצעת ועוצמתם מותאמים לך ולבעיית הגב ממנה את סובלת. גם זאת ישלבדוק אצל פיזיותרפיסט.
3. לגבי רכיבה על אופניים- התשובה מורכבת מעט יותר ותלוייה בסוג הרכיבה, סוג האופניים בהם נעשה שימוש ויכולת הגוף להסתגל למנח הרכיבה הממושך. ככלל, ניתן לראות יותר פציעות על רקע רכיבת אופניים מאשר בהליכה.
4. לגבי המתיחות -אין בעיה עם זמני הנסיעה שציינת.את יכולה להמשיך ולהנות מהמתיחות
בהצלחה!
עמית אברהם B.P.T, MAPhty
פיזיותרפיסט מוסמך
בפילאטיס אכן נעשית עבודה על בניית השריר אולם בצורה מעט שונה מזו בחדר הכושר. מטרת האימון הינה בניית מסת שריר שתתמודד טוב יותר עם חיי היום-יום ותפקודי הגוף השונים ולא בניית מסת שריר עודפת (היפר-טרופיה בשפה המקצועית) אשר מטרתה בניית מסת שריר משמעותית ללא הצדקה תפקודית.